вторник, 21 февруари 2012 г.

Каква драма, драги зрители!


Ако родината ви е известна най-вече с производството на мобилни телефони. Най-нормалното като че ли е да изобретите нов национален спорт, свързан с тях.
 Всъщност, от наша гледна точка не знам доколко би ви се сторило нормално, но фактът си е факт: наскоро се проведе петото световнопървенство по хвърляне  на мобилен телефон – и домакин, съвсем естествено, за пети път беше Филандия. За разлика от световните по футбол, където домакините сравнително рядко стават и шампиони, тази година едрите северняци за пети пореден път изпогазиха съперниците и титлата си остана в родината. И не само това: световният рекорд, поставен миналата година, се скърши като стара гимназия. 
Шампионът Виле Пиипо, а Роналдо на  „нокиите”, хвърли стар модел на най-популярния национален продукт на 82,55 м: при младежите пък /т.е. под 12 години/ рекордът оцеля – на Тави Хасунен не му достигнаха някакви си 63 см. и топ постижението му бе „едва”  46,2 м.Впрочем, докато следяхме с невярващи очи този истински мобилен трилър, ни хрумна чудна патриотична идея с голям медиен потенциал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар