понеделник, 20 февруари 2012 г.

Телефон, фотоапарат и мултимедия в едно


За да отговори на своите основни конкурнти, производителят на мобилни телефони  Nokia представи три нови модела. Според компанията те ще бъдат на европейския пазар. В него е реализиран и най-новия WAP1.2.1. браузър. 
За връзка с друг устройства освен сериен кабел и инфрачервен порт има и вграден Bluetooth модул за безжична връзка до 10 м. С този апарат ще може да се проверява и изпраща  и електронна поща благодарение на поддържането на протоколите SMTR,POP и  IMAP. Могат да се изпращат и картинки и свързани (concatenated) съобщения  с дължина от 459 символа, както и мелодии, логота, профили, визитки, подсещащи бележки (reminders).
 Телефонът е първия апарат от финланците, който ще поддържа мултимендийни съобщения  MMS - възможност за изпращане на снимки, кратки филмчета, неограничен  текст заедно или поотделно. В апарата е интегриран и дигитален фотоапарат. С него можете да заснемете десетки снимки с резолюция VGA 640 х480 пиксела, които можете да запишете на интегрираната 4 МВ динамична памет. За визьор се използва цветният дисплей с 4096 цвята, резолюция 176х208 пиксела и размери 34х41 мм. Тук възможността за гласов набор е разширена до 25 позиции, а с диктофона можете да записвате част от разговорите си, кратки бележки и коментари към снимките си. 
Вграденият високоговорител дава допълнително удобство за водене на разговор в положение „свободни ръце”. Операционната система на телефона е Symbian и поддържа MIDP Java с отворен стандарт, кояето ще рече, че ще можете да си качвате софтуерни приложения по избор .



Няма коментари:

Публикуване на коментар